in 2013

26-12-2013

Kerstlesse

lees meer
Calorietjes van kerststronken en kalkoenvulsels verteren vrij goed op de Lesse. 150cm in Daverdise is volgens Thomas toch wel een minimum niveau.
02-11-2013

La Glueyre: top beek! (met film)

lees meer
Laatste kajakdag... De Glueyre heeft nog meer dan genoeg water (midden water) en het is er aan te zien dat het een local hot-spot is. Aan de uitstap staat een tentenkamp met Franse collega's en terwijl wij bij de instap wachten op de shuttle mannen (Gert en Stef)...
31-10-2013

Tarn (met filmpje)

lees meer
Dit moet één van de hoogtepunten van deze vakantie worden... In ieder geval klopt dat al wat de koude betreft. Nadat we ons installeren op de camping worden alle mogelijke laagjes textiel aangetrokken. De campinguitbater geeft ons alvast een goede tip: ga morgen slapen in de gemeentelijke gite.
30-10-2013

Haute Ceze (nu met filmpje)

lees meer
Zoals de avond er voor afgesproken worden we vroeg wakker gemaakt door Menno. Vandaag steken we door naar de Tarn wat volgens Tom Tom 4 uur gaat duren. Jo pakt een pilleke tegen de bochten maar daar zien wij niets van. De extra kleine weggetjes zijn er om onderweg een paar instappunten na te kijken.
29-10-2013

Haute Glueyre langs rechts...

lees meer
De Glueyre staat zeker op het verlanglijstje en we gaan kijken naar de instap van het onderste stuk. Die staat tegen het maximum niveau aan en één van de eerste passages ziet er behoorlijk beangstigend uit.
28-10-2013

L'Auzène: nu met filmpje...

lees meer

Verslag Menno

Zondag 6 uur, snel eruit, even een bakkie en een boterham en dan op weg, er is water! Water? In de Ardennen? Eifel? Nope, in het Centraal Massief in Frankrijk. Al maanden staat het op de agenda van Nirjhara om daar van 26 oktober tot en met 3 november te gaan varen.
28-10-2013

Najaarsverlof Cevennen

lees meer
De tofste momenten van het najaarsverlof in de Cevennen...
06-10-2013

Opkuis nacht van de hamse jeugd

lees meer
Zoals naar jaarlijkse gewoonte heeft Nirjhara de fuifzaal voor de nacht van de Hamse jeugd weer omgetoverd tot een normale sportzaal.
23-08-2013

Ubaye: Le Lauzet - Serre-Ponçon

lees meer
Het meer staat vol en ook de Ubaye heeft duidelijk meer water dan de vorige jaren. Het stuk boven de kloof bood een aangenaam volume, uiteraard geen hoogwater maar stenen schrapen was het zeker niet.
19-08-2013

Pascale en Karla aan het werk op de Ubaye?

lees meer
Heel zeker zijn we niet maar we vermoeden dat Pascale en Karla aan het werk waren aan de Ubaye.
Wie anders combineert naai- en kajakactiviteiten in één vakantie.
27-07-2013

Lechkloverij...

lees meer
Het einde van het Nirjhara-zomerverlof zit er aan te komen. Bijna iedereen pakt 's ochtends in om ofwel naar huis te rijden of om op een andere plaats nog een paar dagen de boel onveilig te maken.
26-07-2013

waterplezier zonder een bootje; canyoning

lees meer
We zijn benieuwd wat Tirol aan canyoning te bieden heeft en of de aanschaf van 'De Tiroler Canyoningführer' wat pret opbrengt. Voor Bart is het de vuurdoop: hij is benieuwd wat hem te wachten staat maar vindt het alvast veel logischer om zonder boot te zwemmen dan met.
25-07-2013

Rosanna, Sanna en nogmaals Landecker Schlucht (speciaal voor ward)

lees meer
Aangezien Wim zo vriendelijk is geweest om speciaal voor mij de Landecker Schlucht nogmaals te varen ben ik zo vrij geweest een kort verslagje te maken van onze tweede dag.
24-07-2013

Nirjharaanse Chaos op de Inn in Zwitserland

lees meer
Na een lang nachtje gietende regen van België naar Oostenrijk, komen we toe aan de camping van Prutz waar Nirjhara haar tenten heeft opgeslagen.
16-06-2013

waterlossing op de vesder

lees meer
altijd een leuk tussendoortje
19-05-2013

de rafting section van de Kopru, een mooie afsluiter van dit verlof

lees meer
19-05-2013

The return

lees meer
The return... een spannend einde aan een mooi avontuur !
18-05-2013

de nieuw geopende sectie is zo mooi dat we ze nog eens willen varen - video Inclu

lees meer
17-05-2013

Boven Kopru

lees meer
Na een mooie afdaling van de Ibisler cayi komen we uit in de Kopru. Het plan is om deze rivier nog twee km te volgen en bij de eerstvolgende brug uit te stappen.
17-05-2013

Ibisler cayi

lees meer
16-05-2013

Nirjhara opent een nieuwe sectie op de Kopru, een echte parel. (Video inclu)

lees meer
We hebben de nacht doorgebracht op een schitterende plaats bij een meer. De brandende ochtendzon maant ons aan uit ons mandje te komen en een frisse duik te nemen
15-05-2013

Gevne - de woudkloof

lees meer
Vandaag staat de Gevne op het programma, het stuk woudkloof op de bovenloop.
14-05-2013

Het tweede deel van de grote Alara kloof (video Inclu)

lees meer
Na een regenachtige nacht vertrokken aan het tweede deel van de grote Alara kloof, dit deel van de Alara is lager gekwoteerd, klasse3 - 3plus.
13-05-2013

Het eerste deel van de grote kloof, inclusief canyoning, en stukje Kaiserklamm

lees meer
Alvorens we aan de grote Alara kloof beginnen, pikken enkelen nog een stukje van de Kaiserklamm mee
12-05-2013

de bovenste kloof van de alara is nog nooit bevaren, wordt dit de nirjhara klamm?

lees meer
Na de nacht aan de waterval, waar de 2-seconden tentjes hoog en droog op de balkonnetjes van toeristische blokhutjes staan, wordt het vandaag expeditie-dag: first descent van de Alara uppergorge.
11-05-2013

Watervalsectie op de Alara (video inclu)

lees meer
Na een bergdorptrip kwamen we tegen de middag toe aan de slaapsite; een idyllisch plekje aan de bron van een waterval die zich in de alara stort.
10-05-2013

nu begint het echte werk, de sifonsectie van de Manavgat

lees meer
Gisterennacht, tijdens de heenreis, hebben we tijdens de hele nacht geen oog dicht gedaan. We waren er dus absoluut niet kwaad om dat we op het eerste traject rustig konden invaren.
09-05-2013

Rustig invaren op de Manavgat

lees meer
Na de vlucht van gisteren stond ons nog een rit van 2 h te wachten tot de Manavgat.
08-05-2013

up to Turkey

lees meer
De start van onze Turkse reis begint met een rit naar Keulen.
20-04-2013

tweede voorjaarsvoorbereiding op DWD

lees meer
Ik ben blijkbaar niet de enige die na een lange winter de stramme spieren wat wil opwarmen voor Turkije. Er wordt flink wat gereageerd op mijn oproep op het messageboard om naar DWD te trekken.
09-02-2013

Algemene vergadering

lees meer
Zoals naar jaarlijkse gewoonte combineren we de algemene vergadering met een leuke sportieve activiteit. Met de hulp van Jan konden we ons dit jaar in hartje Brussel voor een namiddag even in de bergen wanen : Via ferrata, speleo, klimmen,
29-01-2013

Hoegne, Belgie

lees meer
Maandagavond, nog 10 cm sneeuw zichtbaar op de webcam in de venen, felle regen voorspeld en temperaturen flink boven het vriespunt: de Hoegne roept (en Bruno ook). We gaan 's morgens braaf naar kantoor en houden de peilschalen in de gaten. De Rur stijgt snel en we hebben dus veel kans op een mooie waterstand van de Hoegne.