15-09-2012

Venter ache, Oostenrijk

Zaterdagochtend, op een schappelijk uur?. de Verfechters hebben zich deze nacht uitgeleefd met wat muziek, wat gebral en wat gezang. Net iets minder goed geslapen dus maar het ontbijt in het zonnetje maak heel wat goed. Er worden kandidaten gezocht voor het grote verfechter-spel met 'gesimuleerde kajak situaties'? we bedanken vriendelijk: misschien leuk als je elk weekend op wildwater zit maar wij arme Belgskes kunnen maar beter het onderste uit de kan halen als we in de buurt zijn van wit water.

Bruno heeft duidelijk nog zin in een heilige-kruis-kloof. We zetten in op het stuk boven de kloof en misschien zijn er daarna wel kandidaten genoeg om door te varen.

Is dit geen prachtig decor

Mijn zwemmeke gisteren op de Melach heeft me een pijnlijke knie opgeleverd en ik probeer voorzichtig uit hoe die aanvoelt in de kajak. Dat valt beter mee dan gedacht en ik ben blij mee te kunnen varen.

de instapplaats

Het bovenstuk van de Venterache is wat verblokter dan het stuk na de kloof maar verder is er niet zo heel veel verschil: even koud dus. Wim beweert dat iedereen met jeannetteslagen peddelt en inderdaad ik begin twijfels te krijgen over die Nirjharaclub. Een zekere S.H. uit het Antwerpse vaart met een belachelijk gay-potske onder zijn helm en de broek (met roze bretellen geloof ik) van de voorzitter was me gisteren ook al op een vreemde manier opgevallen. Erg in trek bij de club is een soort handschoen met uitgesneden handpalm, die recht uit een SM-shop lijkt te komen. De clubleden zonder gekke handschoenen houden de peddel dan weer vast met de pinken in de lucht en in één of ander keerwater zie ik zelf iemand zitten die met beide handen IN het spatzeil in de weer is.

handjes in de lucht zodat ze zeker niet nat worden


Vertrouw op de gids spreek ik mezelf moed in? tot ik de bloemetjes opmerk die de stoere bink op zijn helm heeft geplakt.

Kortom: ik was niet meer op mijn gemak en ben erg attent blijven kajakken (misschien moet ik dat wat meer doen want ik heb niet gezwommen op dit traject).

het koude water is een extra motivatie om recht te blijven
af en toe kunnen we een straaltje zon opvangen maar veel helpt het niet

Bij de uitstap stellen twee Verfechters voor om verder te varen en de kloof te doen maar de kou heeft zijn tol geëist en zelfs Bruno past voor het aanbod.

Nu is er al iets meer vetrouwen om de heilig kreuz kloof te varen maar de kou doet ons toch hiervan afzien

Eten en dan naar de Oetz is het plan van onze boys club?
de opperjeannet met roos slipje en jarretellekes

Jan (met SM-handschoenen)Bekijk op Nirjhara-Maps

Venter Ache, bovenstuk, van onder Vent tot grote wegbrug

Medevaarders

Bert
Bruno
Gert
Jan
Johan
Joost
Peter
Stef
Ward
Wim