03-09-2011

Lonza, Zwitserland

Al tijdens het naar boven rijden leek de beek behoorlijk pittig en zonder keerwaters. En als je dit al ziet vanuit de wagen, dan weet je al wat je te wachten staat eens je op het water zit. Vanuit deze positie was het echt hopen dat er geen bomen over het witte schuim lagen...

een echte roller coaster


Het vertrek was al even schrikken, een zwitserse zei op een open hartelijke toon (dit zijn de uitzonderringen die de regel bevestigen) "leuke afvaart".

Juist onder de stuw ingestapt, het is geen kwis vraag maar wie was er eerst weg??. :-)

Als een gek geworden fam. eendjes dobberen wij op het water achter elkaar. Hier en daar een keerwater, dat geeft al enige hoop maar plots is het alle hens aan dek.

fast and steep


De steile kloof op deze grote schuifaf iedereen aan de kant en ja een sprong van 3m met een pracht kloof jammer er zit behoorlijk wat hout in OOEEEEFFFFFFFFF.

een behoorlijk hoge en nasty drop met daarna een houtversperring. Gelukkig op tijd kunnen stoppen


Nadat we dit over het land veilig hebben omgedragen en met de blik op de volgende 100m had ik eerder zin in een wandeling door de wei, al of niet nagezeten door nen stier of zwitserse boerin... Als ge recht blijft is het via het water toch de snelste weg naar de auto, maar dat lukt mij dus niet, lekker bubbelbad, ne zere rug en ja een dikke knie en als alles bijeen is geraakt varen we de laatste 500m tot aan de auto.

Iemand riep Fuck de Gyr die platte hoop stene, de Lonza heeft indruk gemaak op heel de groep en de Gyr van zijn plaats verdrongen.

Beyr

Bekijk op Nirjhara-Maps

Lonza, klassiek stuk, van Blatten tot laatste wegbrug voor stuwmeer

Medevaarders

Bert
Bruno
Jörg
Peter
Robert
Wim