09-06-2011

Strondaelva, Noorwegen

Het niveau van de rivier ziet er van op de kant vrij dik uit, dus is er wat overtuigingkracht nodig om aan de nodige vaarders te komen. Zeker ook omdat het vandaag vrij koud is en lichtjes regent. We stappen in vlak na de befaamde moneydrop.

de aanvaart van de befaamde moneydrop


de moneydrop van bovenuit


Direkt de eerste versnelling onmiddellijk na moneydrop is ook vrij serieus te noemen. Bruno en Jorg doen al rare capriolen op dat stuk en na zeer lang twijfelen vertrek ik samen met Gert aan die eerste versnelling. Eens op het water valt het volume veel groter uit dan we hadden gedacht. Na een gevechtje moet ik uit de boot en tegen dat ik aan de kant ben is m`n broek bijna gevuld met het eerste stuk van de rivier haar naam... Even slikken. We zijn op ons hoede nu.

Halfweg: mooie passage met in het midden een supersurfgolf ( 2 meter diep ). Niemand durft echter te surfen, wel er door varen. Ward laat hier een zwempartijtje optekenen, maar draagt zijn boot helemaal terug en vaart het stuk opnieuw: chapeau! Volgt er nog een leuk stuk dat we kunnen varen op zicht.

Een kilometer voor het einde stoppen Jan en ik: `t is goe geweest. De rest vaart door. Van op de brug zien we nog dat er serieus moet gevochten worden om recht te blijven.

Birdy amuseert zich in de speelboot van Ward


Stef.

Bekijk op Nirjhara-Maps

Strondaelva, van moneydrop tot meer

Medevaarders

Bert
Bruno
Gert
Jörg
Peter
Ward
Wim