10-12-2023

Lesse smurf-surfen en wave wheelen

Boven-Lesse Laag water, maar toch tof omdat boven ondiepe plaatsen kleine surfgolfjes te voorschijn komen.
Peilschaal in Daverdisse 90 cm, da's in Maissin 80cm. 't Was ook bijna 10C, best aangename temperatuur, ideaal om lang te spelen en relaxed te varen en dus de obligate playspots af te vinken en een toffe groep kajakkers van WKK.

Na de start is er op linkeroever de rocksplat, schuine rots waar je je speel boot of half slice verticaal tegen de wand kan zetten, stern squirt rock splat. In bowstall lukte niet, wie doet beter? Of van stern splat naar front splat tegen de rots cartwheelen, video contest?

Dan is er de wals in het bos, ergens halverwege tss de instap en Lesse. Ook laagwater hier maar een cartwheel lukte met wat moeite en natuurlijk wel oneindig flatspinnen. Ook de halfslices en pakraft deden een poging in de wals.

Bij het trapje na de Boule d'Or werd het fun
Eerste move is op de rots links vlak voor de drop een rock360 doen en dan naar beneden gaan, helaas stond het water net te laag om op de rots te geraken, lukte dus maar 180 en achteruit omlaag vallen en dan beetje links wavewheel draaien terug naar voor.
De 2de move, de wave wheel lukte wel. Je komt achteruit aangevaren, in de drop kant je de boot op en 180 draaien in de val. Enkel de timing is wat moeilijk als je achteruit aan komt varen, iets te vroeg starten en je raakt de rots en je momentum is weg, dan is 't vallen en draaien. Maar na verschillende keren, gaat het beter.
Tenslotte de handplant of 'faceplant' naah, zijwaarts aanvaren met het staart naar de droogliggende rots op links, backdeckroll met je handen op de rots en land benden de drop.
Helaas niet gelukt, wat terwijl ik m'n handen op de rots zette, stroomde de neus van de boot door van de drop, challenge?


Beelden dr Jeroen B, thanks!

Bye
Birdy

Bekijk op Nirjhara-Maps

Lesse, Bovenstuk, van Maissin tot Daverdisse

Medevaarders