20-07-2022

Raundalselvi Playrun second run double fun!

Waterstand: 58 kub

Zie beschrijving van 20 juli. Deze keer ingestapt vlak boven de de 5m val, 200m stroomop van de instap volgens RiverApp. Eigenlijk is dit de betere start van de playrun. Alles stroomop richting de hoge instap van de playrun (zoals aangeduid volgens de Norway WhiteWaterGuide en ook terug te vinden op Nirjhara Maps) is leuk om zien (Morning Glory en andere rapid, die eigenijk wel best te varen is, mss met wat minder water) maar vooral veel omdragen?

We hadden vandaag toch een stevige lek water meer. En dat was voelbaar. Ik begin stillaan te genieten van volume-water en dus kon ik met een vrij rustige hartslag en gecontroleerde slagen volop genieten van de afscheidsrun van Raoundalselvi.

De creekboat surfgolf was zowaar nog groter. Yeah!

Ondertussen was het beginnen regenen in de vallei en voelden we het water stijgen. We zijn uitgestapt rond 60 kub en diezelfde nacht is het water tot 120 kub gepiekt! Patat!

Volgend bezoekje aan Roundalselvi wil ik graag eens de Train Station section en de hoger gelegen Mjolfell section proberen varen, maar daarvoor mag er niet zoveel water zijn. 15 kub voor Mjolfell en 30 kub voor Train Station en Skiple schat ik zo. Morning Glory en het gat er vlak na zijn bij 50kub onbevaarbaar (mss Morning Glory wel), maar bij 30kub of minder beiden wel werd ons verteld

SandyPeter lining upPeter popping upBirdy lining up, de eerste keer met een spin in de aanvaart, beetje sketchy, 2de keer wel ok.Birdy droppingSander lining upSander popping up, woooh


En dan de wereldklasse golf, effe de creeker in plané zetten, suuuuper
Playspot met keerwaters aan beide zijden, vrij clean vlakwater erachter, chill


yeehaaaa, playrun sectieBekijk op Nirjhara-Maps

Raundalselvi, Playrun (put-in en take-out volgens Eaux Vives river-app)

Medevaarders