12-07-2022

Store Ulla, scrape

Waterstand: ???

Verslag Birdy:
Toch afgezakt naar Store Ulla, de classic uit de Otta regio, helaas in de zomer heeft deze wat regen nodig en raar maar waar, no rain today. We varen dus bij 'scrape' waterstand, maar de slides blijven leuk. De valletjes niet gevaren, vanwege geen secu's en potentieel droge harde landingen.

Verslag Sander:
Geen directe peilschaal, maar we wagen het er op. Wederom geluk met de navette. Deze keer geven we onze sleutels aan een onbekende Zweed die onze auto netjes aan de uitstap achterlaat. Ik stap bijna in boven het bruggetje, onwetende dat er meteen een infran volgt. Gelukkig komt Birdy me waarschuwen. Oeps.
Erg laag water, dus schrapen maar. Toch zijn enkele stukjes de moeite waard. Ik kijk vooral uit naar de slides. Die staan nog op mn bucketlist. Bijna te ver door gevaren tot in de onbevaarbare Storulfossen. Wederom is het Birdy die me naar de kant roept. Thanks!Eén van de kleinere passages op de fjelsen


Storulfossen portage

En dan slide-paradise. We kappen het in 2 stukjes en glijden er vlot af. De 4m val vlak na het bruggetje laten we voor wat het is wegens te weinig water en een harde landing. Ook het trio watervallen aan de uitstap skippen we wegens te weinig mensen om secu te zetten en uitgeput van een lange dag.

De eerste slide


De tweede slide
ready for impact :-))
Yeeehaaa, fun all the way :-)

Bye
Birdy

Bekijk op Nirjhara-Maps

Store Ulla, bovenste stuk

Medevaarders