15-05-2021

Auzene

Voorjaarsverlof dag 3, zaterdag, Auzene

De camping in Olliere-sur-Eyrieux... we hebben hier nog's gezeten... en opnieuw regen, regen, ... Maar toen was het herfst, nu is het late lente, regio Ardeche, normaal is het hier al bakken in de zon. De Fransen die een staycation geboekt hebben, ze zijn er aan voor de moeite, 't is hier koud en nat. Maar we houden de spirit hoog.Een covid gelleke en wraps.

Maar soit, de regen maakt de rivieren wel bevaarbaar, alhoewel, het hoogwater is weg, het blijft enkel miezeren en dat geeft maar net genoeg water voor de Auzene. Het bovenstuk staat net onder het minimum, 7.2 m3/s, 8 was beter geweest, maar er zitten 2 mooie watervalletjes in dat stuk en dat maakt het zeker de moeite.

De start, wat vorige keer bij vloed een kolkende massa water was, zijn nu verschillende passages met technische trapjes, ook leuk.

Al snel volgt de eerste waterval. Ik herinner me dat ik vorige keer bij de aanvaart al moest rollen en zo m'n lijn voor de drop helemaal vern**kt had, dus nu bestudeer ik deze met enige argwaan. Mooi de fluim tegen de rotswand volgen, neusje opsturen, afkanten, rechter boofslag, heupjes vlak draaien, loopt zoals verwacht, zalig als je bootje over het water kaatst.


De lijn naar de waterval is goed, linkse boofslag voor de haakse bocht in de drop, pats, et voila, yeeh. Misschien een beetje te vlak gebooft, de landing kon zachter, maar cool. Iedereen vaart een mooie lijn, duiken of half boofen.

Er volgen verschillende mooie passages. 't Is pool-drop met verschillende technische passages. Af en toe een smal kloofje met om de hoek toch nog een onverwacht dropke en rapelleke, steeds op je hoede blijven.
Maar het pool-drop maakt ook dat je kunt shoppen, lijkt die spleet nou net iets te smal en stenig, draag je toch gewoon snel over, no stress.

Sander heeft niet veel plaats nodig.Birdy handpaddle, de paddel achtergelaten tussen de wandjes.

En dan waterval 2, iets hoger dan de eerste, met een enveloppe in de invaart en een mottig grotje links in de receptie waar de stroming ingaat. Maar we varen het vlot, geen druk op 't water, rustig duiken.


Eigenlijk blijft het zo maar doorgaan, zalige beek gewoon!

Bye Birdy

Bekijk op Nirjhara-Maps

Auzene, Deel 1
Auzene, Deel 2

Medevaarders

Bert
Bruno
Gert
Sander
Thomas
Wim