11-04-2021

we krijgen een unieke kans om in de lente een derogatie rivier te varen


Eau RougeWe zijn bijna half april, enkele sneeuwbuien hebben een wit laagje op de Venen gelegd en er is nog wat regen voorspeld, mmmmh. Maar als we aan de instap staan en valt er opnieuw sneeuw, brrr, het zal chillen worden.
Het eerste stuk van de afdaling heeft nog een verblokt karakter, we grijpen iedere kans om technisch keerwater te varen, wildwater training.
De peilschaal schommelt tussen 65 en 70cm, een mooi laag waterstandje en we zijn blij dat we in april nog's kunnen varen in België.
Na een tijdje vlakt het wat uit, maar achter een brugje zit een mooie surfgolf, leuk voor een partijtje King of the Wave. Wie kan het langst surfen en wie ramt er de andere van de golf zonder er zelf van te spoelen. Leuk surfplekje !
De slide op het einde van de Eau Rouge
Deel 2 is een stukje op de Amblève met een super leuke speelgolf, ditmaal technische en fysieke training. Zowel de speelboten als de creekers kunnen surfen en flatspinnen.

Er is ook een klein rappelletje, effe mentale training. Je gaat in de rappel hangen tot plots dat onaangename gevoel aanslaat, OEI ik zit vast, dan even tot rust komen, rondkijken waar je zit, beslissen hoe je eruit gaat en dan rustig maar kordaat je naar de uitgang werken.
Soit, veel uitleg voor een platte Ardennen beek ;-) En 't was uiteindelijk nog berekoud om bezweet te peddelen tot in Trois-Ponts. Toffe vaardag. Bye Birdy


Playspot Amblève brugje aan 't zwembad, peilschaal Amblève - Stavelot - 18m3/s
Bekijk op Nirjhara-Maps

Eau Rouge, Vanaf de wegbrug Francorchamps-Malmédy (circuit van Francorchamps) tot de samenvloeiing met de Amblève in Challe (Stavelot)
Ambleve, Stavelot - Trois Ponts

Medevaarders