27-09-2020

Cure "watervallen"

Bovenste stukje van de Cure met 90cm onder de pont de Nataloup.
Het is 16:30 als we gedrieën instappen, de schemer valt in. Na een lange dag regen staat de Cure inmiddels op 90cm aan de instap, ruim 10cm meer dan bij de reguliere waterlossing. Eva moet meteen rollen en komt proestend weer recht, even wakker worden na de lange tocht eerder op de dag naar Les Îles Ménéfrier.

De hoge waterstand levert extra spektakel op. Bij de eerste waterval staat Eva toch even twijfelend te kijken naar het geweld, Pepe doet 't even voor en ik vraag "samen varen?" "OK." Snel ingestapt en vlekkeloos naar beneden (ik ook).

Even bijkomen en dan door naar de volgende, "Les Sept Tauraux" is nog indrukwekkender, maar de wals eronder plakt minder. Ik doe 'm voor en ga beneden klaarliggen met de camera. Pepe komt met plezier naar beneden en even later zie ik Eva het hoge keerwater inschuiven. Dan begint ze te dralen om uiteindelijk toch te passen, Pepe had beter even gewacht voor de morele ondersteuning, maar; wie wat bewaart heeft wat dus volgende keer wel eraf. We varen nog even door naar de brug en dan terug naar de camping in Lormes.
De avond brengen we gezellig (en galmend en beschut) door in het betegelde douchegebouw.

Bekijk op Nirjhara-Maps

Cure, pont de Nataloup - Saut de Gouloux

Medevaarders