21-07-2020

een mooie nieuweling, de Jori

Vandaag staat een nieuweling op het programma: de Jori. De beschrijving belooft een continue 4-.

Aan de uitstap bekijken we eerst een passage waar een gevaarlijke wals zou zitten. Al meteen bij het uitstappen uit de wagen zien we langs de wanden de herdenkingsbeeldjes van mensen die hier verdronken zijn. Maar met deze waterstand lijkt ons de bewuste passage geen specifiek gevaar. We stappen terug in op weg naar de instap. Het is een hele omweg, via een (dure) BOMweg. En daarbovenop komt dan nog eens dat het ticket geldt per doorgang, niet per dag. Door het hele gedoe met het shuttelen gaan we dat dure ticket dus 4 x mogen kopen vandaag. Dat de rivier dan maar de moeite loont.

En gelukkig doet ie dat. Na een frisse invaart op een vlak stuk, eigenlijk een meer, schotelt de rivier ons continu tot aan de uitstap allerlei moois voor. De beschrijving klopt volledig. Zeer continue. Voor Cé misschien net iets te continue?


de instap


de allereerste passage, al meteen goed opletten geblazen.


genieten


Birdy zet de lijnen uit voor Ce.


er komt geen rustpauze, het gaat maar door en door.

Vanuit onze kampeerplek was de Jori een heel eind rijden. Gelukkig heeft het thuisfront al inkopen gedaan om lekkere Pizza te maken à la Anna. En de formaten van de pizza?s zijn juist gepast voor de hongerige nirjharanen. Na het uitbuiken wordt nog een danske geplaceerd.


Mmmmm, lekkere pizza Anna
Salsa, tango, ...

Bekijk op Nirjhara-Maps

Jori, van meer tot grote baan

Medevaarders

Arne
Bert
Célestin
Peter
Ward
Wim