10-02-2019

Belgium's finest at last: T-M for ever!

Nu met video
Eindelijk lijken alle puzzelstukjes nog eens op hun plaats te vallen: nog wat overblijvende sneeuw en een dik regenfront op het juiste moment. 's Morgens al een eerste berichtje van Birdy om tot wat snelheid aan te manen (het zijn voorwaar rare tijden), de Hoegne peilschaal is aan steile opmars begonnen.

Aangekomen in Belleheid, niet de drukte van de grote dagen. Els is er met redelijk team voor de midden-Hoegne. 5 andere Nirjharanen tekenen present voor wat steviger werk, een goed ploegske maar toch wat ontbrekende usual suspects zonder goed excuus. Geen probleem, we zullen ervoor zorgen dat al dat kostbare water niet zomaar verloren loopt. Efkes afstemmen rond optimale planning voor de dag.

Met 85cm op Hoegne wordt gekozen om eerst de TM te varen, als het blijft regenen zou het daar wel eens heel tricky kunnen worden en we zijn natuurlijk verplicht het noeste snoeiwerk van Birdy de voorbije weken te honoreren. Probleemke is dat dat kuiswerk bij nul water is uitgevoerd en Birdy meestal al vrij kleine gaatjes voorziet, wat dat nu bij goed middenwater gaat geven...

In het heel kort, het was redelijk fantastisch, het koude water, de stenen, de drops, de struiken en bomen, het zwerfhout en niet te vergeten de continue snelheid, het was er nog allemaal! Voor de meesten was het al verschillende jaren te lang geleden en deze afvaart herinnerde alleen maar wat we al die tijd gemist hadden: continue adrenaline, stress en fun, het bestaat in België.

Geen geslaagde afdaling zonder klein anekdootje: vrij dik boomstammeke ruim voorzien van nasty takken in het kloofke dat door Stef vakkundig verwijderd wordt, met boot, zonder boot, al zwemmend, boom is weg, job well done!

TM forever!
Peilschaal Belleheid 85->90cm.Bekijk op Nirjhara-Maps

Tros-marets, klassiek stuk

Medevaarders

Bert
Bruno
Gert
Peter
Stef