11-12-2017

Piatua, het mooiste water dat equador te bieden heeft

Vandaag trekken we naar de Piatua, dit is de langste shuttle en ook de meest afgelegen rivier deze week. Felipe vertelt me dat een kayakker hier ooit is halverwege heeft moeten uitstappen en hij 2 dagen heeft moeten trekken door de jungle om terug in de bewoonde wereld terecht te komen. De rivier klasse 3-4 is prachtig mooi, het niveau mocht weer een tikkeltje hoger gelegen hebben al is dit vooral te wijten aan de lage waterstand. Het maakt er de ervaring niet minder magisch door. Ik voel me nu echt in de Hearth of darkness al zou ik het eerder een explosie van groen willen noemen.

Dit is echt een pareltje van een jungle beek, mooie passages, mooie strandjes, muren van groen reizen meters hoog op langs de oevers, tropische vogels vliegen heen en weer, prachtige gekleurde vlinders vliegen voorbij, of verzamelen op de strandjes.

Het is echter duidelijk dat bij plotse regen deze beek een gemeen monster kan worden, Byron vertelt me dat het water hier op 30 min een meter kan stijgen.

Gelukkig blijft het droog en verloopt alles bijzonder vlot, tegen 15 uur zijn we aan de uitstap. Tegen de avond begint het echter goed te regenen, dat belooft voor morgen!om de één of andere reden kan ik alleen horizontale foto's invoegen, handig!Vanwege ontbreken van Go-Pro moet ik het stellen met foto's van de uitstapBekijk op Nirjhara-Maps

Piatua,

Medevaarders