08-10-2017

Midden-Hoegne

De eerste herfststormen voorbij, de peilschalen zijn al een paar keer richting bevaarbaar of net niet gestegen en blijkbaar heeft Arne nood aan wat stromend water. Helaas werken de peilschalen nu net niet direct mee, dus trekken we erop uit om ons wat nat te maken in de keerwaters van de mava en/of de Tros Marets/ Hoegne te wandelen.
Maar onderweg blijkt het toch nog lekker te regenen en plots komen de ge-update peilschalen binnen... en ja de regen van de avond voordien heeft ze toch wat doen bewegen. De Rur staat op 56cm, net te laag, maar de Hoegne staat op 65cm. Hip hip Jozef Struyf want we mogen de Midden-Hoegne (en Boven-Hoegne!) terug varen, dus waarom niet richting Midden-Hoegne.Aan Belleheid staat de peilschaal op 65cm en later die dag 67cm, de regen gutst uit de lucht, instappen maar. De blaadjes aan de bomen zijn nog groen, beetje raar zicht. En aangename temperaturen, lijkt wel late zomer.

Het eerste stuk is redelijk stenig, toch wat lavaren tussen en dikwijls over rotsen, maar zo technisch varen is best leuk. Al gaande weg komt er meer en meer water, maar wordt het ook minder technisch. Nog een paar mooie mini-mini-slides alvorens de Statte erbij komt, een klein zijbeekje, vanaf nu is het breder en vlakker, enkel de 2 barages zorgen voor nog wat animatie.


Opletten bij een 3-tal bomen, waarvan ééntje toch wat best spannend.

Op 't einde is het terugwandelen langs de GR met het zonnetje van de partij.

Bye
Birdy


Cartwheel time
Uit de barage bij Moulin de Royompré blijkt nog een stuk uit gebroken.Bekijk op Nirjhara-Maps

Hoegne, Middenstuk van Belleheid tot wegbrug

Medevaarders