31-05-2017

Revaa, exploring a new river

Na de lucky escape op de Frya en een redelijk volumineuze 3-daagse in Oppland area heeft iedereen zin in wat meer gematigde waterstanden.

In de Valdres area ligt er niet veel sneeuw meer en het hoogwater van de voorbije week is stilaan afgevlakt naar normaal water, de gebiedskeuze voor de last leg van onze vakantie lijkt gemaakt. Eerste op de to-do list is de Revoa, 12km klasse IV- met wat extra goodies, ver van de beschaving.

De avond tevoren kamperen we dicht bij de uitstap aan een idyllisch meer waar de ondergaande zon voor een echt kleurenspektakel zorgt. Super maar veel tijd om weg te mijmeren is er niet, de carry in de dag erna doorheen een barre hoogvlakte is hard, koud en eenzaam. Het meer dat normaal de instap vormt is nog grotendeels bevrozen, dit is terrein voor mannen met baarden en een stevige laag beschermend vuil... De rivier start vrij vlak met links en rechts een kleinere passage. Een eerste onschuldig dropje veroorzaakt toch wat carnage en zet de koude hersenen terug op scherp, mekaar wat in de gaten houden is de boodschap. De goodies zijn van het stevige soort, de eerste double drop wordt enkel door Sander gevaren, wat opwarming in N° 2 maar clean exit. De key attractie is een geweldige slide die doorsast in een klein kloofje met daarin een miniversie van de Teigdal double drop, toch nog wat boterhammen eten... Het tofste stuk volgt direct erna met een paar honderden meters verblokking en slides, good stuff. Een laatste onbevaarbare (?) slide en de uitstap wenkt. All in, vrij vlot gevaren met nog ruim de tijd voor de commute naar de next river. Eindoordeel over de Revoa: er had wat meer mogen inzitten maar doe dit op een aangename zonnige dag en het is waarschijnlijk een fantastische belevenis. Moose garantie aan de uitstap!


Kampeerplek me pastelkleuren


Zo'n hutje wil ik wel, zonde van de blote venten


Ready voor de carry in (Turtle pack is supersysteem voor winderige Noorse hoogvlakten!)


Oef, daar is de rest!


Kayak on the rocks


Double drop for cold start


Towards the end, the best sectionBekijk op Nirjhara-Maps

Revaa, klassiek stuk

Medevaarders

Bert
Bruno
Gert
Lenny
Menno
Peter
Sander
Wim