17-07-2016

met zijn allen op de dora baltea

Het was inderdaad meteen met zn allen en in Nirjhara style: Een pracht stuk, veel volume en druk, nogal wat passages en met heel de bende. Het werd dus ook een afhaak-zwem-materiaalrescue partij waarbij er eigenlijk maar ééntje de eindmeet bereikte.

Het eerste deel viel nog mee kwa brokken: geeb zwemmers (wel afhakers denk ik), iets teveel voor mijn petje om in te varen (en er zullen er nog wel zijn die dat achteraf zo bekijken;)) maar een puik stuk. Dan even overdragen en het voldende deel in. Ja, waar start dat volgende deel..? Het was mij niet duidelijk maar ik vond wel water, het was voor Pepe niet duidelijk en hij belandde alleen als achterblijver op de oever (en gaf er de brui aan). Maar geen nood, er was water, de overigen raakte er op en .... het was meteen zwemmen voor mij: plost op de kop van de bende en meteen onder en blubberdeblub. El Guide en Tony hebben het geweten. Achter die boot en peddel aan? El guide aarzelde niet en begon nog voor het begond al aan een jacht achter mijn gecapsijsde boot. El Guide deed zn best maar zag dat het niet goed was: de boot donderde verder en was er niet uit te halen, teveel druk op het water. El Guide hield het vol (en bleef zelf in zn boot) tot het einde en uiteindelijk bleek dat mijn boot warempel tegen een brugpijler klem zat.

Zelf was ik, na pas in gestapt te hebben en meteen een swim, amper aan de kant en zag ik een volgende boot ondersteboven en zonder man voorbij donderden, nog geen minuut later zag ik alweer een lege boot voorbij donderden (de groene kayak van de Spleet zo bleek uiteindelijk). Heel de crew scattered, El Guide al ver weg op boot-rescue jacht, ik als zwemmer en nog twee anderen, Pepe zelfs niet in zn boot gestapt: het was in the good old club style:) Geen gekwetsten, zelf een old school rescure van de boot-tegen-brugpijler-met-rappel-en-takels en warrempel... zelf mn peddel werd terug gevonden. enfin, er waren nog zwemmers; zij kunnen dit verslagje zeker aanvullen:)

Het was een pittig begin met een mooie Mt Blanc op de achtergrond. Mr Pro

Bekijk op Nirjhara-Maps

Dora Baltea, van morgex tot stuwmeer
Dora Baltea, van stuwmeer la salle tot wegbrug
Dora Baltea, upper raft section

Medevaarders

Bert
Bruno
Gert
Joost
Mark
Peter
Philippe
Richard
Tonny
Wim