01-11-2011

Warche, België

In weken is er al geen hevige regen meer gevallen (we leven hier niet in Zwitserland hé), DWD is gesloten, ... wat doet een kajakker dan in 't weekend ?

Gelukkig brengt een onverwachte waterlossing op de Warche soelaas. Het oosten van het land gaat volgens de weersvoorspelling droog blijven en 't is nog aangenaam warm. Met z'n zevenen trekken we op uit.

Even is er verwarring over waar nu precies het instappunt is. Van vorige jaren herinner ik me dat we steeds ingestapt zijn aan een brugje. Na enig protest bij mijn medereizigers rijden we nog een paar km hogerop naar een grote parking naast het water.

Zoals gewoonlijk start de Warche heel kalm en al snel komen we aan de brug waar we anders instappen. Nu wordt me plots duidelijk waarom we vroeger hier pas instapten. Je kan er amper onderdoor varen.

een rustige invaart


Enkelen proberen het toch, ofwel al eskimoterend, ofwel helemaal naar achter leunend en met je neus de onderzijde van de brug afschrapend...Melissa gaat al eskimoterend onder de brug door


achteruit leunend kan ook. Wel opletten voor de neus...


Eenmaal iedereen de brug voorbij is komt de Warche wat meer in beweging en kunnen we her en der al wat oefenen met het in-en uitvaren van keerwaters.Er komt wat schwung in de Warche


Maar eigenlijk kijken we al halsreikend uit naar het hoogtepunt van de Warche... Het valletje achter de tunnel.

Daar aangekomen nemen we ruimschoots de tijd om wat te spelen. Aanvankelijk zijn ik en Birdy de enige maar na enig aandringen vinden toch ook de anderen hun weg naar het gat... Eerst wat aarzelend maar als ze eenmaal ervaren dat het gat goedaardig is, gaan ze er steeds dieper en dieper in en zetten ze mooie surfkes neer.

Mozes zet enkele mooie surfkes neer


Birdy oefent wat special tricks


Dimitri laat zich niet kennen en gaat er voor


Melissa duikt ook al snel het gat in.


Gelukt !


Als iedereen moe gespeeld is zetten we onze tocht verder en wordt elk golke tot aan de uitstap nog benut om wat te surfen...

de uitstap aan de barrage. Er kan duidelijk nog wat extra water bij


We sluiten de dag af met een lekkere biertje in een lokale kroeg en we hebben weer een mooie dag achter de rug.

wim

Bekijk op Nirjhara-Maps

Warche, stuk tussen de 2 stuwmeren

Medevaarders

Bert
Dimitri
Els
Melissa
Philippe
Wim