12-06-2011

Goyst, Noorwegen

Een perfect zonnetje, na weer een korte nacht van 12u, om in ontbloot bovenlijf te ontbijten, geeft een goede start voor onze laatste dag in Noorwegen.

Nadat ieder zijn en de groeps materialen heeft ingepakt rijden wij richting start. De groep vond dat de laatste afvaart met heel het team moest gedaan worden ( zij hadden nen schrijver nodig) om de sfeer opperbest te houden.

De brug gaf ons de mogelijkheid om de eerste passage te verkennen, best te doen met een goed haalbare lijn. Het tijdschema was goed maar moest gerespecteerd worden dus voort doen en gaan met de banaan.

Birdy vertrek als eerste en ik zie dat het voor Bruno op de brug goed was. De eerst slagen gaan met wat onwennigheid maar de verkende versnelling loopt vlot tot onder de brug. Hier blijkt nog een putje van één meter of twee te liggen met behoorlijk wat rappel, zoals een appel van een boom valt valt den deze der loodrecht in met als gevolg een verslag aan mijn been...

Beyr net voor de brug


Beyr na de brug. het putje ertussenin net onder de brug hadden we niet gezien.


Het rekkertje dat door Bruno aangemaand wordt om te vertrekken blijft aarzelen en afwachten. Hij had op de brug dus beter rond gekeken, mijn boot wordt in een 3m val gerecupereerd en deze met de daar op volgende 5m val worden integraal overgedragen.

Eén val wordt omgedragen. volgens de rivierbeschrijving is de landing niet te betrouwen


Het volgende putje tussen twee wandjes voorspelt weer niet veel goeds, de Spleet wil dragen maar moet onverricht terzaken terug keren wegens te glad.

te glad langs de kant... Dan maar varen


Ook bij beyr gaat alles vlot


Zoals een echte guide neemt Mr guide de openings vaart voor zijn rekenning en deze lijkt (zoals meestal bij Mr Guide) vrij goed te doen. Wij volgen allen zijn lijn (min of meer) en komen zonder problemen beneden.

Van versnelling naar versnelling. Heel mooi varen


Ook bij beyr gaat het nu vlotjes


Peter vindt dit leuk...


Voorts gaat het van drop naar versnelling naar verkenning en geeft de beek langzaam haar geheimen plaats tot jawel de laatste versnelling daar is. Het lijkt moeilijk maar tussen een drietal blokken door en links uitkomen om zodoende de veilige kant vd 15m lange slijt te bevaren, allen passeren we zonder moeilijkheden en zo zijn wij aan de stuw aangekomen die het einde vd afvaart en vaarvakantie in Noorwegen aankondigt. Het rekkertje loopt om de auto en Birdy vaart de slijt nog een drietal keer.

Birdy kan er maar niet genoeg van krijgen en vaart deze een drietal keer


Alles in de kar, een lunch onderaan de stuw en dan richting grote boot.

Voor 't vertrek nog even douchen met de solarshower


bye bye Norway, snif snif


Op terugweg naar huis nog even crashen langs de kant van de weg (zoek de 3 slapers...)


Den Beyr

Bekijk op Nirjhara-Maps

Goyst, bovenstuk, vanaf eerste wegbrug boven de dam, tot de dam

Medevaarders

Bert
Bruno
Peter
Robert
Wim