23-07-2020

Ula Falls

Zomerreis Noorwegen 2020

De legendarische fotogenieke Ula watervallen, om van te snoepen, mooi waterstandje, zonnetje, super team vaarders, beveiligers en toeschouwers. Go go go!
Be carefull what you dream of... Mooi weertje, mooi waterstandje, laatste kans om de bekende watervallen af te vinken voor we verder trekken. Van watervallen dromen is ??n ding, maar als je er dan in je kajakpakje voor staat, wordt het toch best spannend.

De lijn op de eerste val die ken ik nog van de vorige keer, toen kwam ik Joaquim Fontane tegen op de Ula. Hij was clinics ww aan het geven. Op de eerste val ga je midden links rustig mee met de stroming en probeer dezelfde boog te volgen. Geen boof, kicker of zo, rustig varen. Maar alle drie waren we toch iets te voorzichtig, want alle drie gingen we net voor de landing toch eerder overkop, maar behalve dit schoonheidsfoutje gaat alles goed.

Drop 2 is wat rommelig. Drop 3 gewoon go with the flow, een soort halve spiraal, maarrrrr... je wilt wel rechtop aankomen en onmiddellijk een keerwater hebben. Na drop drie is namelijk een 18m slordige waterval, no go. Ook is er in de landingspoel links een ambetant onderspoeld wandje, niets erg, maar je wil geen geknoei voor de 18m-drop.
Soit, 't is duidelijk dat de secu 100% moet zijn, dus varen we ??n per ??n, steeds 2 man met werpzak en Wim en Peter zijn zo vriendelijk geweest zich volledig uit te dossen en zich als springer op te stellen in de 3de poel. Veel over en weer geloop, maar beter veilig.

En uiteindelijk, yeeeeh, watervalletjessss superrr.


Bekijk op Nirjhara-Maps

Store Ulla, bovenste stuk

Medevaarders