09-12-2017

Jatunyacu midden, rumble in the jungle part II

Na een halve jetlag nacht slaap. Ben ik weer in form voor een volgende dag kayakken. Vandaag doen we het bovenste stuk van de jatunyacu en daarna het onderste stuk opnieuw. Het bovenste stuk heeft iets minder water, maar is daarom niet minder fun, lange rapids, grote golven, dikke gaten its all part of the deal. het is alleen jammer dat ik geen camera mee heb om alle water en natuurpracht vast te leggen.

Lunch nemen we vandaag in een dorpje aan de oever van de rivier. Mensen leven hier van de cacao, bananen en andere gewassen die ze in kleine tuintjes langs de rivier verbouwen, het leven verloopt hier op een zeer simpele manier.

Dit stuk wordt ook wel gevaren met de rafts en deze brengen dan ook wat toeristen naar dit dorp, mensen verkopen dan ook wat zelfgemaakte juwelen aan de toeristen.

De door Danny, de vriendin van Felipe klaargemaakte lunch is weer geweldig en ook de guayusa (soort thee) geeft me weer de nodige energie om verder te gaan.

Het tweede deel is hetzelfde als gisteren, waardoor ik de golven iets beter ken en het surfen ook beter begint te gaan.

Onderweg komen we nog enkele andere kayakkers tegen, dit blijken Danny (vriendin van Felipe en kok van mijn lunches) met haar vrienden te zijn en we varen dan ook samen met hun naar de uitstap.

Gisteren toonde ik nog aan Felipe mijn handrol, vandaag wil deze echter niet lukken en ben ik genoodzaakt om mijn boot te spoelen. Ik zal nog heel de week tevergeefs mijn handrol proberen. Bij de aankomst in Puerto Napo regent het pijpestelen, maar de regen is lekker warm, dus dat doet nog niet zo veel zeer, hopelijk is dit genoeg voor de boven Mis zeg ik nog tegen Felipe, maar blijkbaar was dit maar een zomerbuitje van niets, we hebben echte regen nodig, welkom in her regenwoud!!


Grootse blessure hier is zonnebrand

Bekijk op Nirjhara-Maps

Jatunyacu, Midden+Beneden

Medevaarders