30-11-2015

TM after all....

Na welgeteld 3 jaar eindelijk de Tros-Marets nog eens kunnen varen, voormiddag gaan werken en tegen 13h30 aan de instap. Een beetje twijfel wel over de waterstand, 130cm in Beverce is in principe aan de hoge kant, 80cm in Belleheid eerder laag. Aan de instap leek het wel OK maar na een na een paar stevige tikken tegen de rotsen neig ik toch eerder naar laag. De Dourbie is niet bepaald goede voorbereiding op dit Ardeens geweldenaarke waar bliksemsnelle reacties vereist zijn om een beetje op lijn te blijven, zeker bij weinig water.


Ergens in de eerste blokkendoos

Dit lukte meer niet dan wel en heb dan ook enkele onbekende plaatskes van de TM opgezocht zoals de rechterwand in de eerste drop van het kloofke en de linkerwand na de Saut Hardy, geen schoonheidsprijzen dus. Voor de eerste boomhindernis (eerder een kale dennenstam on the move)vlak voor het 2 chenes dropke was ik ook ruim te traag, kon me gelukkig in cravate naar kant met minste stroming manouvreren en daar uitstappen.


Deux Chenes

Dan toch maar beslist om het kloofke even te bekijken alvorens te varen en gelukkig maar, vlak voor de derde drop lag opnieuw een kaal dennestammetje over de volledige breedte. Natuurlijk hebben we met Nirjhara al ruim aangetoond dat dit kloofje vlot bewandelbaar is dus even naar beneden om drop vrij te maken en gaan maar. Het stuk na de kloof gaf zoals gewoonlijk nog stevig van katoen en dankzij Birdy is nu ook het stukje na de Saut des Cuves bevaarbaar. Lang geleden dat ik dit nog gedaan had, best nog pittig en met voldoende hout om een echt junglegevoel te creƫeren.


Surprise in het kloofke

Toch weer een fantastische namiddag in de venen met het kloofke als absolute topper en niet eens koud. Hopelijk binnenkort nog eens. PS: Veel hout op de kant dus nieuwe hindernissen in toekomst very likely PPS: Grote opruimactie van 2 jaar geleden is goed voelbaar, veer minder lastige takken, struiken, ... job well done!


Dit boomke is moeilijk te missenMedevaarders